به گزارش میراث آریا، محسن تویسرکانی در جلسۀ هماهنگی دومین جشنوارۀ ملی نان گفت: معتقدم اینگونه رویدادها و همچنین برنامههای مناسبتی باید بیشتر توسط شهرداری برگزار شود چرا که ما با وجود داشتههای فراوان تاریخی و فرهنگی، تاکنون تلاشی که باید و شاید برای معرفی آنها انجام ندادهایم.
شهردار کرمان با تأکید بر لزوم برنامهریزی ویژه برای تکریم میهمانان، بیان کرد: برگزاری جشنواره ملی نان در کرمان، نقش مهمی در معرفی فرهنگ و آداب و رسوم کرمان و همچنین جذب گردشگران به این شهر و استان خواهد داشت.
سید مرتضی حسینی، معاون فرهنگی اجتماعی شهردار و مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان نیز در این نشست با اشاره به تلاش برای دعوت از سفرای کشورهای مختلف و مقامات کشوری برای حضور در این جشنواره، اظهار کرد: جشنوارۀ ملی نان، بخشهای مختلفی از جمله نمایشگاه پخت آیینی و هیزمی نان، نمایشگاه ماشینآلات و تنورهای مدرن و بخش فرهنگی دارد.
سیدمرتضی حسینی با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری چهار شب جشن با حضور چهرههای کشوری در این جشنواره بیان کرد: پرداختن به بازیها، آواها و آیینهای بومی و محلی مخصوص کاشت، داشت و برداشت گندم در استانهای مختلف، از دیگر برنامههای جشنواره نان خواهد بود.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار کرمان، از انتخاب پارک « مادر » برای برگزاری دومین جشنوارۀ ملی نان، خبر داد و افزود: برای برپایی ۲۰۰ غرفه در جشنوارۀ ملی نان برنامهریزی شده است.
حمیدرضا رستمی، دبیر جشنوارۀ ملی نان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه نخستین جشنواره سال گذشته با حضور ۲۱ استان طی چهار روز در کرمان برگزار شد، افزود: امسال برای دعوت از همۀ استانها برنامهریزی کردیم و به همین منظور، سفرهای استانی خود را از ماههای گذشته شروع کردیم و با ادارۀ میراثفرهنگی، اداره غله و اتاق اصناف در استانهای مختلف ارتباط گرفتیم و جلساتی در خصوص نانهای سرزمینی و آیینی آنها داشتیم.
حمیدرضا رستمی خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که میزبان همۀ اقوام در این دوره از جشنواره باشیم تا بتوانیم «جشنواره ملی نان» را به اسم کرمان در تقویم میراث فرهنگی کشور ثبت کنیم.
او با اشاره به اینکه سال گذشته از هشت شهرستان استان در جشنوارۀ ملی نان شرکت کردند، افزود: امسال سعی کردیم تمام شهرستانها را دعوت کنیم تا آیینهایی را که در حوزۀ نان دارند، به تصویر بکشند.
دبیر اجرایی دومین « جشنوارۀ ملی نان » با بیان اینکه پارسال ۱۲۰ نوع نان در جشنواره عرضه شد و امسال ۲۰۰ نوع نان را خواهیم داشت، ادامه داد: با برگزاری جشنوارۀ ملی نان در سه بخش « احیاء نانهای سرزمینی و آیینی »، « احیاء نان کامل » و « آیینهای مرتبط با نان و گندم »، تلاش داریم اقوام مختلف را حول موضوع نان، گرد هم آوریم.
لازم به ذکر است دومین جشنوارۀ ملی نان از ۲۴ تا ۲۷ مهرماه سالجاری در کرمان برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما